Att tänka på för din hund i olika väder

Alla hundar reagerar olika, oavsett ras, på vädret. Visa älskar exempelvis regnet medan andra hundar hatar det. Vissa raser har svårare för värme så som trubbnosiga raser, och andra har svårare för kylan. Det är också mycket individanpassat vad just din hund gillar men också mår bra av.

Det finns såklart saker att tänka på och förebygga. Har du en hund med dålig andning är det bra att undvika långa promenader när det är varmt och se till att hunden inte överhettas vilket kan vara svårt att upptäcka i tid. Ha alltid vatten med dig oavsett hur din hund reagerar på värmen. Det kan vara en idé att ha med något klädesplagg du kan blöta ner och sätta på hunden så den kyls eller införskaffa en speciell sele som kyler ner.

Har din hund lätt för att få eksem kan det vara bra att ha koll på tassarna när det är blött ute och i snön. Både kylan och att det blir torrt vid trampdynorna kan orsaka obehag och smärta. Svamp och eksem kan bildas så det är viktigt att du torkar av tassarna efter promenaden. Du kan också köpa skor till din hund för att både förebygga och undvika att den får ont i tassarna.

När vintern kommer blir det såklart även kallt för din fyrbenta vän. Det finns många varianter av jackor och tröjor du kan köpa till din hund om den är mycket frusen av sig. Mindre hundar fryser såklart mer än större och då bör man se till att ha en extra varm sele eller en tröja ute på promenaderna.

Är du lite osäker på vad du behöver införskaffa för att just din hund ska trivas i våra väderförhållanden, observera din hund noga både i värme samt kyla och du kan alltid få råd både av veterinär men också hjälp i hundbutiker.