Hunden under transport

October 26, 2018 at 2:02 pm

Om man har en hund och ska åka iväg med den gäller det att tänka på hur den ska transporteras. Om man har en liten hund kan den åka i en sele med speciellt bälte i baksätet, i en bur där eller i en bur i bagageutrymmet. En större hund sitter ofta bäst i bagageutrymmet bakom ett hundgaller, eller med en sele och hundbälte i baksätet.

Vädret och hunden

Oavsett hur hunden transporteras i bilen bör man tänka på hur vädret påverkar klimatet i fordonet. Om det finns en AC kan klimatet vara bra under körning, men hur blir det när bilen stannar? Ofta kan man se hundar sitta i bilen utanför en affär och många gånger tänker hundägaren att det bara kommer att ta några enstaka minuter men ofta tar handlingen mycket längre tid än så. Under sommaren dör flera hundar varje år av värmeslag på grund av att de lämnats i varma bilar. Även om bilen står i skuggan, med fönstren något öppna blir det olidligt varmt i fordonet. Temperaturen kan på bara någon timme bli mer än 50 grader och detta är livsfarligt för hunden.

Hunden och kollektivtrafik

Om man inte har en bil kan man bli tvingad att åka kollektivtrafik med hunden. Detta brukar ofta fungera bra så länge man tar det lugnt. Ofta finns speciella djurplatser man kan reservera och då får ingen annan ta just dessa platser. Där kan man sitta i fred med sitt djur. Ofta är dessa platser också ofta ganska när utgången så att man lätt och snabbt kan kliva av och rasta hunden om så skulle behövas när tåget stannar lite längre på någon plats. Ofta vill företag att hunden ska sitta i bur eller väska men en stor hund brukar ofta kunna få åka i koppel och halsband så länge den sköter sig.